fbpx
Home » Vizier op oud-Spartanen: Strootman, De Kamps en Cássio

Vizier op oud-Spartanen: Strootman, De Kamps en Cássio

13 november 2023 - 13:52

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen, met in deze editie Kevin Strootman die won met Genoa, Joeri de Kamps die met Sirius handhaafde in Zweden en Cássio in het duel tussen Corinthians en Mineiro een opmerkelijke actie.

Kevin Strootman belangrijk met passing voor Genoa
De in Italië spelende Kevin Strootman speelde dit seizoen acht wedstrijden voor Genoa. Hij begon niet alle wedstrijden in de basis, maar was wel al tweemaal belangrijk met een assist. Afgelopen weekend kreeg de ploeg Hellas Verona op bezoek. Strootman startte in de basis. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong, deze ruststand bleek ook de eindstand en zo won Genoa haar vierde duel van dit seizoen. Strootman had geen hoofdrol bij de goal, maar was zeker wel belangrijk tijdens de rest van de wedstrijd. Wie de statistieken induikt zal het opvallen dat Strootman 48 passes gaf, de meeste aan de kant van de thuisploeg. Van deze passes kwam er 81% aan en het grootste gedeelte hiervan waren op de helft van Hellas Verona. Strootman was veel betrokken bij de aanvallen en gaf vier passes die voor een kans zorgden. Daarmee was Strootman een belangrijke speler op het veld van de thuisploeg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Strootman (@kevinstrootman)

Joeri de Kamps en IK Sirius vieren handhaving
Eerder dit seizoen bespraken we het seizoen van Joeri de Kamps bij het Zweedse IK Sirius omdat de ploeg streed tegen degradatie. Het seizoen in Zweden is inmiddels voorbij en IK Sirius heeft handhaving weten vast te stellen. De ploeg is achtste geëindigd in Zweden en won de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-0 thuis tegen Norrköping. Een bijzonder seizoen voor de Zweedse ploeg die alleen in seizoen 16/17 hoger eindigde op de ranglijst en destijds met 40 punten. Dit seizoen eindigde de ploeg achtste met 42 punten, een historisch seizoen dus. De Kamps voegde zich in de zeventiende speelronde bij het team nadat hij vertrok bij Lechia Gdansk. Hij speelde vervolgens dertien van de veertien wedstrijden en mistte alleen het duel tegen Brommapojkarna. De Kamps verscheen bij alle gespeelde wedstrijden aan de basis en speelde meer dan 1.000 minuten voor Sirius.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Opmerkelijk moment op de Braziliaanse velden met keeper Cássio
In seizoen 2008/09 keepte de Braziliaan Cássio veertien wedstrijden voor Sparta Rotterdam. De keeper werd uitgeleend door PSV en keerde na zijn periode bij Sparta ook terug bij de Eindhovenaren. Vervolgens tekende hij bij het Braziliaanse Corinthians in 2011/12. De inmiddels 36 jaar oude keeper heeft al meer dan 548 keer onder de lat gestaan bij Corinthians en hield 225 keer de nul. Afgelopen weekend speelde de keeper in de competitie in het duel tussen Atlético Mineiro en Corinthians. Met een gelijke 1-1 stand op het bord kreeg Atlético Mineiro een vrije trap. De bal ging recht op het doel van Cássio af, maar de bal leek een makkelijke vangst voor de keeper te worden. Toch pakte Cássio de bal niet, hij zette zelfs een stap opzij. Een opmerkelijk moment, maar wie de beelden terugkijkt zal zien dat Cássio goed oplette op het handgebaar van de scheidsrechter. Deze gaf namelijk een indirecte vrije trap en omdat de bal niet meer was aangeraakt onderweg naar het doel kreeg Corinthians een vrije trap mee. Slim gezien van Cássio, bekijk de actie hieronder: