fbpx
Home » Vriends verlengt voor zevende en achtste seizoen op Het Kasteel

Vriends verlengt voor zevende en achtste seizoen op Het Kasteel

10 juni 2022 - 19:00

Bart Vriends blijft bij Sparta Rotterdam. De verdediger heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd. Hierdoor ligt Vriends, die al sinds 2016 op Het Kasteel speelt, tot 2024 vast bij Sparta. In zijn overeenkomst is ook een optie voor een extra jaar opgenomen.

Gerard Nijkamp: ‘De gesprekken met Bart liepen al lange tijd, vanuit onze kant was de intentie om te verlengen heel duidelijk. Het afgelopen seizoen is hij van grote waarde geweest bij ons lijfsbehoud, met 33 duels en zelfs drie doelpunten. Duidelijk was dat Bart een goed gevoel had bij Sparta en open stond voor een langer verblijf, maar ook de optie voor een buitenlands avontuur in zijn achterhoofd had. Gelukkig zijn we eruit gekomen en kunnen we met Bart vooruitkijken naar, in ieder geval, de komende twee seizoenen. Hij is een belangrijk onderdeel van de club geworden, die straks zijn zevende seizoen ingaat en we geloven dat we samen nog meer mooie dingen kunnen bereiken.’

Vriends maakte in 2016, na het kampioenschap van Sparta in de Jupiler League, de overstap van Go Ahead Eagles naar Rotterdam-West. In zijn eerste twee seizoenen slaagde hij er, mede door blessureleed, niet in om een vast onderdeel van de basiself te worden. Vaste basisspeler werd hij wel in zijn derde seizoen, een status die hij in de afgelopen vier seizoenen niet meer weggaf. In totaal speelde hij 152 duels voor de club, waarin hij tot negen goals kwam.