Home » Wervelend Sparta pakt 8e plaats

Wervelend Sparta pakt 8e plaats

07 mei 2021 - 22:11

Sparta Rotterdam heeft het thuisduel met Vitesse gewonnen. Op Het Kasteel werd het 3-0 en met deze overwinning stijgt de ploeg van trainer Henk Fraser naar de 8e plaats op de ranglijst. De Spartaanse goals werden gemaakt door Smeets, Thy en Emegha. Emegha maakte zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

Sparta kende een goede beginfase, waarin het duidelijk maakte dat het met aanvallende en voetballende intenties aan de aftrap stond. Al na een halve minuut kon Tom Beugelsdijk de bal richting het doel van Vitesse koppen, maar deed dit over. Ook Abdou Harroui kreeg al vroeg een grote mogelijkheid om de 1-0 voor zijn rekening te nemen, zijn schot met links ging echter naast. Vitesse zette hier een vrije trap van Oussama Tannane tegenover, maar ook die eindigde niet tussen de palen. Via Bryan Smeets was het Sparta dat het dichtst bij een goal kwam in de openingsfase, hij tikte de bal voorbij Remco Pasveer, maar zag Jacob Rasmussen ruim voor de lijn opruimen.

Na een halfuur kwam Vitesse beter in de wedstrijd en drukte het Sparta verder terug op de eigen helft. Dit begon met een situatie waarin Adil Auassar, in de ogen van Vitessenaren, strafbaar hands maakte in zijn eigen strafschopgebied, maar scheidsrechter Bas Nijhuis ging hier niet in mee. Juist in deze fase was het Sparta dat toesloeg, toen Smeets binnenkopte na een geweldige voorzet van Mario Engels. Hierna kreeg Sparta nog enkele mogelijkheden om in de omschakeling voor gevaar te zorgen, maar speelde dit niet goed uit. Via Maximilian Wittek werd dit bijna afgestraft in de vorm van de gelijkmaker, maar in de blessuretijd was het Maduka Okoye die de voorsprong op het bord hield.

Lennart Thy was vroeg in de tweede helft verantwoordelijk voor het eerste gevaarlijke moment na rust (redding Pasveer), maar hierna was het Vitesse dat een betere fase kende. Sparta zakte in deze periode in op de eigen helft, maar slaagde erin overeind te blijven zonder grote kansen toe te staan. Bij Vitesse werd hierop verdediger Rasmussen vervangen door spits Oussama Darfalou, waarmee het hoopte de 1-1 te forceren. Bijna was Riechedly Bazoer hiervoor verantwoordelijk, maar de lat redde Sparta. Darfalou kon vervolgens uit een hoekschop koppen, hij deed dit voorlangs. Lennart Thy kopte de 2-0 op het bord uit een hoekschop en snel hierna zorgde Emanuel Emegha voor de definitieve beslissing en bracht met zijn eerste goal in het betaalde voetbal de eindstand op het bord: 3-0. Emegha droeg zijn goal op aan de helaas vroeg overleden jeugdspeler Ousmane Kone.

Opstelling: Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers, Harroui, Auassar, Mijnans (72. Heylen), Smeets, Engels (72. Emegha) en Thy.