Home » Jong Sparta in oefenwedstrijd vrij eenvoudig langs Union Saint-Gilloise O23

Jong Sparta in oefenwedstrijd vrij eenvoudig langs Union Saint-Gilloise O23

23 april 2024 - 16:28

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag in een oefenwedstrijd simpel afgerekend met Royale Union Saint-Gilloise O23. Halverwege stond het al 3-0 door doelpunten van Ayoub Oufkir, Dean Zandbergen en Younes Jaber el Meftahi. In de tweede helft bepaalde Jesse Bal de eindstand, na een vroege tegengoal, op 4-1.

Voor Jong Sparta staat er aankomend weekend geen competitiewedstrijd op het programma, in verband met Koningsdag. Daardoor wordt er van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een oefenwedstrijd te spelen. Die werd gehouden op Sportpark Couwenhoek van CVV Zwervers, waar Royale Union Saint-Gilloise O23 de tegenstander was. Daarnaast is dit ook de plek waar de cricket-afdeling van Sparta haar wedstrijden speelt. Trainer Jeff Stans koos er vanmiddag voor om voornamelijk basisspelers te laten starten. Daarnaast stond Kaylen Reitmaier op doel.

Die Reitmaier had in de eerste helft weinig te doen, want Jong Sparta was heer en meester. Via Ayoub Oufkir kregen de Rotterdammers na dik tien minuten de eerste kans. Op aangeven van Dylan van Wageningen schoot de aanvaller rakelings naast, al tekende Oufkir drie minuten later alsnog voor de 1-0. Weer was het Van Wageningen, die de buitenspeler in gelegenheid bracht, die ditmaal keurig afdrukte. Union was nog niet bijgekomen van deze tegenslag, of kreeg de volgende tegentreffer te verwerken. Aymane Bais gaf de bal slim mee aan Giovanni Mulumba, die bij de eerste paal het hoofd van Dean Zandbergen vond. De spits knikte vervolgens fraai raak: 2-0. Ook hierna bleef Jong Sparta de bovenliggende partij en had het al binnen het halfuur op 3-0 kunnen komen. Eerst was het Younes Jaber el Meftahi, die na een goede schijntrap ruimte vond voor het schoot. De middenvelder krulde de bal net naast, waarna ook Bais de 3-0 op zijn schoen had. De maker van de enige Jong Sparta-goal van afgelopen zaterdag zag zijn afstandsschot uiteen spatten op de lat.

Tekst gaat verder onder de foto.

Union liet in het eerste halfuur heel weinig zien, maar kwam in het laatste kwartier van het eerste bedrijf iets beter voor de dag. Dat leidde tot een mogelijkheid voor Piniteiro Pedro, al ging zijn afstandsschot ruim naast. Victor Mendoza was dichter bij de aansluitingstreffer, maar schoot voorlangs. Net nu Union wat vertrouwen leek te tanken, sloeg Jong Sparta in de slotseconden van de eerste helft toe. Adel Abbas deed de bal zomaar cadeau aan de 16-jarige El Meftahi, die daar dankbaar gebruik van maakte en tekende voor de 3-0.

De tweede helft kende een verrassende start, want binnen twee minuten kwam Union terug in de wedstrijd. Na een flitsende Belgische aanval gaf Pedro de bal mee aan Mohamed Asri, die in de korte hoek afdrukte: 3-1. Het scheelde weinig of Fernandez Alvarez maakte op aangeven van Cris Makate direct daarna de 3-2. Kaylen Reitmaier voorkwam dat echter, waarna Jong Sparta vijf minuten later aan de andere kant wel scoorde. Bais passeerde met een prima actie zijn directe tegenstander en hield het overzicht. Bij de tweede paal stond invaller Jesse Bal namelijk te wachten om de 4-1 tegen de touwen te schieten.

Ondanks de 4-1 hield de druk van Union wel aan. Tot echte kansen leidde dat niet, het was zelfs Jong Sparta dat via een andere invaller bijna opnieuw scoorde. Delano Vianello testte doelman Ryan Safari, die met een prima safe redding bracht. In de slotfase hing de 5-1 meer in de lucht dan de 4-2 en had die ook kunnen vallen. Zo schoot Dano Lourens uit een uitstekende voorzet van Alegria Zenguele hoog over en scheerde een volley van Luuk Admiraal langs de kruising. In de blessuretijd leek Union nog op weg naar een eretreffer, maar Reitmaier voorkwam met een prima redding een tweede Belgische goal.

Daardoor bleef het bij 4-1 en won Jong Sparta simpel van haar leeftijdsgenoten van Union Saint-Gilloise.