Home » Jong Sparta Rotterdam verliest van Rijnsburgse Boys

Jong Sparta Rotterdam verliest van Rijnsburgse Boys

11 januari 2020 - 16:55

De eerste wedstrijd van 2020 voor Jong Sparta Rotterdam was vandaag op Sportpark Middelmors, de thuishaven van Rijnsburgse Boys. Trainer Jeroen Rijsdijk kon gebruik maken van doelman Michael Fabrie en de veldspelers Boyd Reith en Sven Mijnans. Het drietal vloog eerder terug uit het trainingskamp van de A-Selectie om zo hun eerste wedstrijdminuten te maken voor Jong Sparta in dit kalenderjaar.

Bij Rijnsburgse Boys stond een oude bekende van Sparta in de basisopstelling, verdediger Roderick Gielisse. Hij kwam in het seizoen 2013/2014 tot dertien competitiewedstrijden voor de Kasteelclub. De pupil van de week had nog niet gescoord na de symbolische aftrap of de bal lag ook al in de wedstrijd achter doelman Fabrie. Een terugspeelbal werd verkeerd geraakt en zeilde over het hoofd van keeper Fabrie heen. Een vroege domper voor de Rotterdammers. Sven Mijnans probeerde het vervolgens twee keer van afstand voordat Rijnsburgse Boys weer gevaarlijk werd. Een kopbal van Jeroen Spruijt werd door Fabric uit de hoek gedoken. In het vervolg van de eerste helft was Boyd Reith met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker, maar het was Rijnsburgse Boys dat de betere mogelijkheden creëerde.

In de tweede helft maakte Youssef el Kachati zijn opwachting. De aanvaller maakte na een lange afwezigheid bij de selectie zijn rentree als vervanger van Drakpe. In de 58e minuut verdubbelde Rijnsburgse Boys de voorsprong via Dani van der Moot. Diezelfde Van der Moot had een minuut later ook de 3-0 op zijn schoen, maar voor een leeg doel schoot hij naast. In de 66e minuut werd het toch weer spannend in Rijnsburg. Invaller El Kachati scoort de 2-1 en zet daarmee de toon voor een offensief van de Spartanen. Dat komt er uiteindelijk pas in de blessuretijd. Doelman Fabrie is nog het dichtst bij de gelijkmaker wanneer hij mee naar voren gaat. Maar die gelijkmaker komt er niet waardoor Jong Sparta Rotterdam het kalenderjaar 2020 start met een nipte nederlaag.