Home » Sparta start oefenperiode met overwinning op ADO

Sparta start oefenperiode met overwinning op ADO

04 december 2022 - 14:50

Sparta Rotterdam is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft officieel gestart met de eerste oefenwedstrijd van de winterstop. In het Bingoal-Stadion was ADO Den Haag de sparringpartner. Het was bij ADO ook het debuut van Dick Advocaat als trainer. De 75-jarige oud-Spartaan is aangesteld om ADO Den Haag omhoog te krijgen op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Sparta-trainer Maurice Steijn kon nog niet beschikken over Tobias Lauritsen, Joshua Kitolano, Mica Pinto en Koki Saito. Deze vier hadden nog iets langer vakantie vanwege de interlandverplichtingen. Het bood de mogelijkheid om spelers als Jerrel Hak, Rayvien Rosario en Jesse Bal aan te laten sluiten bij de wedstrijdselectie.

Na drie minuten kwam Sparta Rotterdam al op voorsprong. Mohammed Tahiri was niet zelfzuchtig en gaf de bal panklaar aan Jason Lokilo die de 0-1 binnen tikte. ADO kreeg pas na een kleine twintig minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet werd door Thomas Verheydt op doel gekopt en gepareerd door Nick Olij. Slechts vijf minuten later kwam Sparta op 0-2. Ditmaal was het Mohammed Tahiri die zelf op het scorebord kwam. Hij profiteerde van de chaos in de ADO-defensie die de bal panklaar voor de voeten van de Sparta-aanvaller bracht. In het restant van de eerste helft viel er niet veel meer te genieten voor de paar aanwezige bestuursleden en geblesseerde spelers.

In de rust voerde trainer Maurice Steijn meerdere wissels door. Omar Rekik kwam in het veld voor Bart Vriends en Delano van Crooij verving Nick Olij. Omar Rekik had ook gelijk de eerste kans van de tweede helft. Hij kon uit een hoekschop van Vito van Crooij inkoppen, maar zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. Vlak daarna had Tahiri de stand op 0-3 kunnen brengen, maar zijn inzet ging voorlangs. Voor Maurice Steijn was de comfortabele voorsprong reden genoeg om Rayvien Rosario in te brengen ten faveure van Vito van Crooij. ADO Den Haag was niet bij machte om het Sparta echt gevaarlijk te maken in de gehele wedstrijd en Sparta kon de wedstrijd uitspelen zonder echt in de problemen te raken.

In de laatste tien minuten maakte Jesse Bal, net als Rosario, zijn officieuze debuut in het eerste elftal van Sparta Rotterdam. De aanvaller is net twee maanden 16 jaar en tekende eerder dit seizoen een meerjarig contract op Het Kasteel. Door de wissels wijzigde de krachtsverhouding op het veld wel. ADO Den Haag had meer balbezit en probeerde het enkele malen van afstand. Delano van Crooij kwam er niet echt door in de problemen waardoor het erop leek dat de ruststand ook de eindstand zou blijven. Jason Lokilo dacht daar anders over en maakte in de slotminuut nog 0-3 na een blunder van de ADO-doelman.