Home » Sparta ten onder in Enschede

Sparta ten onder in Enschede

01 februari 2020 - 21:40

Sparta Rotterdam is in Enschede tegen een nederlaag aangelopen. Lang stevende de wedstrijd af op een bloedeloos gelijkspel, in het laatste kwartier trok FC Twente de zege naar zich toe: 2-0.

De eerste helft was er niet een waarin de neutrale toeschouwer zich erg vermaakt zal hebben, maar wel een waarin Sparta de controle had en amper in de problemen kwam. Tot de slotminuut kwam de enige kans voor Twente uit een hoekschop (Noa Lang, hoog over), vlak voor het rustsignaal kreeg Haris Vuckic wel een enorme mogelijkheid, maar Ariel Harush had er geen moeite mee. Sparta was vooral van afstand gevaarlijk, via Dirk Abels en Adil Auassar, maar de grootste Spartaanse kans kwam op naam van Patrick Joosten. De aanvaller bezorgde zichzelf knap een schietkans, waarmee hij doelman Joël Drommel testte. Door met zijn voet te redden, slaagde de doelman voor deze test.

Twente kwam met een offensief uit de kleedkamer, maar zag dit niet resulteren in kansen. De tweede helft leek vervolgens veel op de eerste, waarin doelmomenten zeldzaam waren en de beide doelmannen vooral de rol van figurant innamen. Het thuispubliek schreeuwde haar ploeg naar voren, maar zag een Sparta dat opnieuw heel weinig mogelijkheden toestond. Wanneer het zelf aan aanvallen dacht, ontbrak het vaak aan precisie in de eindpass om tot grote kansen te komen. Rayhi was het dichtst bij, met een afstandsschot waar Drommel veel moeite mee had.

Uit een discutabele hoekschop kopte Peet Bijen Twente tien minuten voor tijd op voorsprong. Rayhi kreeg ook nog zijn tweede gele kaart in de slotfase. In de negentigste minuut zorgde Lang met een schuiver in de korte hoek voor het slotakkoord, 2-0.