Home » Vizier op oud-Spartanen: Melkersen, Calero en Burger

Vizier op oud-Spartanen: Melkersen, Calero en Burger

01 mei 2024 - 16:54

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen. Deze week zijn dit Elias Hoff Melkersen, Iván Calero en Wouter Burger.

Elias Hoff Melkersen
In de Noorse Eliteserien stond afgelopen weekend het duel tussen Strømsgodset en Kristiansund op het programma. Een mooi duel voor voormalig Sparta-spits Elias Hoff Melkersen, die in het seizoen 2022/2023 werd uitgeleend aan Sparta. Melkersen speelde twee wedstrijden voor Sparta en drie voor Jong Sparta. Momenteel speelt de Noor bij Strømsgodset IF op het hoogste niveau van Noorwegen.

De wedstrijd leek aanvankelijk in het voordeel van Kristiansund te kantelen, toen zij met een 0-2 voorsprong de rust in gingen. Desalniettemin kwam in de laatste fase van de wedstrijd Strømsgodset sterk terug, met Melkersen als hoofdrolspeler. In de 71e minuut scoorde zijn teamgenoot Gustav Valsvik de aansluitingstreffer, waarna Melkersen zeven minuten later de gelijkmaker binnenschoot. Hiermee trof Melkersen voor het eerst dit seizoen doel en bracht hij beide ploegen op gelijke hoogte. De 2-2 bleek ook de eindstand, waarmee beide teams een punt verdienden.

Iván Calero
Oud-Spartaan Iván Calero speelde tijdens het seizoen 2016/2017 twaalf wedstrijden in de hoofdmacht van Sparta, en wist hierin tweemaal het net te vinden. Daarnaast speelde hij tien wedstrijden voor Jong Sparta, waarin hij vier doelpunten scoorde en vier assists gaf. Na zijn tijd in Rotterdam, vertrok de rechtsback naar FC Elche. In seizoen 2022/2023 tekende Calero bij het Spaanse FC Cartagena, waar hij momenteel verzekerd is van een basisplaats.

Afgelopen weekend nam Cartagena het op tegen Levante UD. Pas in de tweede helft van de wedstrijd opende Alfredo Ortuno Martinez namens Cartagena de score, met een assist van Iván Calero. Dit bleek later ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, waarmee drie punten veilig werden gesteld.

Wouter Burger

Wouter Burger speelde in het seizoen 2020/2021 twintig wedstrijden voor Sparta Rotterdam, waarin hij twee doelpunten noteerde. Na zijn tijd in Rotterdam vertrok Burger naar het Zwitserse FC Basel. Sinds dit seizoen speelt hij bij Stoke City, op het tweede niveau van Engeland.

Afgelopen zaterdag kruiste nummer 18 Stoke City de degens met nummer 4 Southampton. Een duel waarin Southampton de favoriet was, toch wist Tyrese Campbell in de 36e minuut voor Stoke City de openingstreffer binnen te schieten. Dit bleek uiteindelijk ook het winnende doelpunt, waardoor Stoke City de drie punten mee naar Stoke-on-Trent wist te nemen. Een knappe overwinning voor Wouter Burger en Stoke City, waarmee een plek in de The Championship volgend seizoen verzekerd is.